15 Ağustos 2007 Çarşamba

Açeh,Türk Bayrağını kendi bayrağı yapıyor...


Endonezya Aceh'te müthiş Türk sevgisi... Tsunaminin yıktığı Aceh'i, Türk Kızılay'ı adeta yeniden inşaa etti Aceh yönetimi de Endonezya bayrağının kırmızı bölümüne, ay yıldız koyma kararı alarak minnetini gösterdiTsunami felaketinden sonra Endonezya ve Sri Lanka'daki yardım faaliyetlerine Türkiye damgası vuruldu... Arkasına Başbakanlık desteğini alan Kızılay'ın yaptığı sosyal konutlar, "Türkiye, Türkiye" sloganları ve sevgi gösterileri arasında hak sahiplerine teslim edildi. Türk Kızılay'ı 2 yılda Sri Lanka'da 450 konut, 1 okul ve Budist tapınağı ile arıtma tesisleri yaptı. 4 camiyi onardı. Endonezya'da ise 1052 konut, 4 okul ve sosyal tesisler inşa edildi. Tsunamiden zarar gören Rahmatullah Camii'nin onarımı da, Türk Kızılay'ı tarafından gerçekleştirildi.
bakan şahin dinçer e SEVGİ
Yüzyılın felaketinin 2. yıldönümünde Kızılay'ın yaptığı inşaatlar, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in de katıldığı törenlerle teslim edildi. Törenlerde yapılan konuşmalarda Türkiye'ye şükran duyguları iletildi, "Türkiye, Türkiye" sloganları atıldı. Türk bayrakları dalgalandı. Yerel halk, Kızılay’a sevgi gösterilerinde bulundu. Bu arada, Endonezya'nın Aceh Eyaleti'nde çocuklardan oluşan bando, defalarca 10'uncu Yıl Marşı'nı çaldı.
YENİ YÖNETİMİN ŞÜKRAN JESTİ
Öte yandan Endonezya'nın Aceh Eyaleti'nde seçimlerle işbaşına gelen yeni yönetim, Türk Bayrağı'nı yerel bayrak yapmayı kararlaştırdı. Üç ay sonra göreve başlayacak olan ve "Jön Türkler" olarak adlandırılan yerel yöneticiler, Parlamento'da ilk iş olarak bayrak değişikliği kararını alacaklar. Endonezya Milli Bayrağı'nın bir köşesine, ay yıldızlı Türk Bayrağı'nı yerleştirecekler. Bu değişiklikle Aceh semalarında, ay yıldızlı Türk Bayrağı dalgalanacak
.
Emin PAZARCI / ENDONEZYA

Hiç yorum yok: